Angel of Wassenaer

DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND
In dit dagboek van een herdershond staan de belevenissen van onze Oud Duitse Herdershond Angel
Kijk in 't archief, of helemaal onderaan deze web-log, hoe het allemaal in oktober 2004 is begonnen!
Vanaf 1 januari 2007 start Angel's WEB-SITE: www.angelofwassenaer.nl

zondag, augustus 28, 2005

Eind augustus en alweer loops

Eind augustus en ja hoor....... Angel is alweer loops.
Luna was haar net voor, dus we waren er al op voorbreid.
Jeetje, veel te vroeg deze keer, er zou eigenlijk zeker 6 maanden tussen moeten zitten. Voor Luna is ‘t nog minder dan 4 maanden geleden en ook bij Angel zit er krap 4 maanden tussen.
Dat zet ons wel aan het denken.......
Toch maar snel laten steriliseren? Of gewoon afwachten tot de volgende loopsheid, die hopelijk wel gewoon over 6 maanden gaat komen?
Volgens Albert en Rene was hun Cassy ook de 2de keer binnen 4 maanden loops, maar daarna kwam het promt om de 6 maanden. Daar kon je de klok op gelijk zetten.
Laten we hopen dat Angel ook in datzelfde ritme gaat komen. Dan zou de 3de loopsheid pas eind februari beginnen. Mooi tijdstip om ooit met een nestje te starten......
lente puppy's, dat klinkt niet gek!
Laat ik niet op de zaak vooruit lopen en gewoon maar afwachten.

Angel heeft gelukkig deze keer beduidend minder ‘last’ van haar loopsheid. De 1ste keer was ze zo stil alsof ze in een komplete winterslaap zat, nu is ze zo vrolijk als wat. Alsof er helemaal niets aan de hand is! Het enige wat opvalt is dat ze zichzelf veel vaker wast. En zo hoort het ook!

Sinjo en Angel gaan eindelijk iets beter samen. Sinjo komt nu wat vaker naar beneden en moet via de keuken door 't kattenluik naar buiten. Hij komt dan op het dak van het hondenhok uit. Vandaaruit snelt hij stilletjes via het hekje de tuin in. Stilletjes? Soms kondigt hij zichzelf wel heel erg luidkeels aan. Tja, je hebt een Balinees of niet... Angel reageert daar direct op. Helemaal stijf, hoog op de poten en met opgerichte oren,"Wat hoor ik daar"?
Als Sinjo Angel ziet dan laat hij zich meteen vallen en Angel weet zich daar eigenlijk geen raad mee. Want daar ren je natuurlijk niet als een bezetene achteraan. Maar zodra Sinjo het op een lopen zet? Dan vliegen er 2 dieren door de gang of door de keuken. Ik heb Sinjo nog nooit zo snel door het kattenluikje zien’klappen’.

Klik op de titel voor de foto's.