Angel of Wassenaer

DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND
In dit dagboek van een herdershond staan de belevenissen van onze Oud Duitse Herdershond Angel
Kijk in 't archief, of helemaal onderaan deze web-log, hoe het allemaal in oktober 2004 is begonnen!
Vanaf 1 januari 2007 start Angel's WEB-SITE: www.angelofwassenaer.nl

dinsdag, augustus 09, 2005

Zomervakantie 2005

Zoals altijd gaan we weer een maand met de sleurhut naar Frankrijk.
Opnieuw naar de westkust omdat Mimi daar met een hele groep vrienden heeft afgesproken.

Christophe past in deze maand 2 keer een week op Angel, als ‘arme’ student wil hij ook nog wat bij verdienen. Hij gaat 1 week met z’n vriendin naar Spanje en 1 week met z’n vrienden naar België. In die weken past buurvrouw Carina op Angel!

Mimi zit al in Spanje (net terug van een weekje Griekenland met haar vriendinnen) als Ton en ik naar de westkust vertrekken. Zij wordt halverwege ons verblijf bij ons op de camping afgezet. Dan start haar 3de vakantie. Hoe goed kan je het hebben!



Dit is de 1ste keer dat we een periode zonder kinderen zijn. We genieten enorm van de 'rust' en niets hoeft of moet! De zon schijnt volop! We wandelen en fietsen heel veel.
Ook lees ik weer eens een hele stapel boeken uit.

Als het einde van onze vakantie nadert ben ik toch wel heel erg benieuwd hoe Angel het thuis heeft gehad. Samen met buurvrouw Carina en tussendoor Christophe die, als werkende student, toch wel een ongeregeld leven leidt.
Toen we verleden jaar thuis kwamen van een maandje weg was Bo ziek en werden we helemaal niet begroet. Ook dat speelt steeds door mijn hoofd.

Lekker bruin en ontspannen komen we thuis.
Angel is onzettend blij als ze ons weer ziet!
Maar het lijkt wel of ze heel erg is afgevallen, ze toont zo mager. Heeft ze wel genoeg gegeten?Eten is immers nog altijd een ramp en wie weet wat de ‘stress’ van het ‘anders alleen zijn’ teweeg heeft gebracht.
Als Christophe haar de volgende dag weegt blijkt ze ruim 5 kg te zijn afgevallen!
En ineens is ze volledig in de rui. Een hele vuilnisbak vol wol, je kan er een dekbedhoes mee vullen. Wat ziet ze er zielig uit zo.

Uit de verhalen van zowel Christophe als Carina begrijpen we dat Angel het af en toe ook wel moeilijk heeft gehad. Er is zelfs af en toe iets gesloopt. (wat we echt helemaal niet gewend zijn van haar). Verveling of stress??
Het geregelde leven wat ze normaliter met ons heeft is even 4 weken ‘op vakantie’ geweest. Moeten we volgend jaar misschien toch anders aanpakken.
Over Angel haar slechte eetgewoonte in combinatie met de vele afgevallen kilo’s ga ik eens goed nadenken. Misschien Henny van Hondenadviesbureau Tjop raadplegen?

Klik op de titel voor de vakantiefoto's.