Angel of Wassenaer

DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND
In dit dagboek van een herdershond staan de belevenissen van onze Oud Duitse Herdershond Angel
Kijk in 't archief, of helemaal onderaan deze web-log, hoe het allemaal in oktober 2004 is begonnen!
Vanaf 1 januari 2007 start Angel's WEB-SITE: www.angelofwassenaer.nl

zondag, december 10, 2006

NODHV snertwandeling in Velp

Vroeg uit de veren, want er staat weer een wandeling op het program.
Dit keer vlak bij m’n ‘roots’ daar waar ik m’n jeugd heb doorgebracht. Heerlijk!
Met ‘fingers crossed’ want Angel kan misschien niet mee, ze kan immers elk moment loops worden? Maar gelukkig nog geen tekenen te bespeuren.

Deze NODHV snertwandeling is door Marijke georganiseerd. Op het Roosendaalse Veld in Velp. Wat een herkenningspunten....
Enfin, we moeten nog aardig doorrijden om er op tijd te zijn.
Angel en ik worden netjes afgeleverd en Ton rijdt samen met Mimi en m’n moedertje door naar m’n zus in Herwen. Afgesproken is, dat ik later als de snert eraan te pas gaat komen, weer opgehaald word in Rheden.
Angel vindt het helemaal niets, rijdt daar de baas met familie in onze auto gewoon zonder ons weg? Dat wordt ‘herderen’ geblazen. Het liefst zou ze elke auto achterna gaan......
En al die tijd dat we staan te wachten staat ze met gespitste oren elke auto die voorbj gaat te bestuderen.....

Image Hosted by ImageShack.us

Marijke staat al klaar met telefoon in de hand. En er zijn al wat mensen gearriveerd.
Zoals afgesproken loopt de activiteitencommissie van de NODHV mee, leuk om eens in ’t echt kennis te maken.We zijn allemaal vertegenwoordigd! Alleen ontbreek helaas de voorzitter van de NODHV. Jammes Astrid, maar ziek is ziek en daar is geen spelt tussen te krijgen. Hopenlijk knap je snel op!
Lex en Joke arriveren met hun Vijfspan. Sinds kort zijn ze weer met 5 honden, hun Woopy is onlangs naar de eeuwige jachtvelden vertrokken. Woopy, mannetje, het ga je goed daar aan de overzijde. Fijn dat ik je baasjes even persoonlijk kan omhelzen!
We wachten nog op de laatste deelneemster en omdat de honden toch wel wat ongeduldig worden lopen we vast een stukje vooruit, dan kunnen ze tenminste los.
Wauw, wat een prachtig overweldigend uitzicht! En wat een heerlijke boslucht! Geweldig, hier word je vrolijk van. Wat een rust straalt ervan uit! Wat heb ik dit gemist, denk ik stiekem. Naast de zee wonen is leuk, maar als je naast de bossen en heiden bent opgegroeid gaat er helemaal niets boven die speciale bos en heidelucht.....

Image Hosted by ImageShack.us

Als de laatste deelneemster is gearriveerd gaat de reis beginnen. Heerlijk keuvelend over de weidse vlakte. De honden genieten van elke waterplas die er te vinden is. En die zijn er.
Erg gezellig is de grootte van de groep. Omdat er niet zo heel veel deelnemers zijn is alles keurig te overzien en heb je met iedereen contact. Zo ook de honden, die vermaken zich echt perfect!
De kleintjes zijn wat onwennig en hebben wel wat te leren.....Goed voor hun socialisatie.
AnneMarie loopt de korte route, haar Takoda mag nog niet zo ver. Uiteindelijk loopt er nog een ‘kleintje’ met haar mee terug.
We zijn al een eind opweg als Rene ons met Ivar achterop komt. Heel even moeten de heren zich bewijzen, verder valt er geen onvertogen woord! Wat zijn ze toch weer geweldig onze kanjers. Ivar gaat voorop en Angel laveert, als een ranke slanke teef, heerlijk tussen alle grote mannen: Reno, Bor, Ivar en broer Boy. Ook de andere meelopers uit het Vijfspan van Lex en Joke (2 Aussies, 1 Ijslander en de Bouvier) lopen zonder problemen mee.
Heel soms moet de jonge Australian Shephert Cadanz het even ontgelden. De ‘mannen’ hebben het op hem voorzien. En sommigen profiteren daar weer van.

Image Hosted by ImageShack.us

We komen nogal wat viervoeters tegen, zelfs nog een ranke slanke zwarte Oud Duitse Herder met een heel kleine bastaard pup. Onze grote kanjers snuffelen een voor een met het kleintje.
De weergoden zitten ons mee, of waren het de engelen?
Als we voldaan bij de auto terugkeren, dan mogen Angel en ik meerijden naar Rheden.
Tjee, alweer 2 uur wandelen voorbij? De tijd is omgevlogen!
Rond de tafel worden de agenda’s getrokken en maken we wat afspraken.
Snert? De snert laat het afweten, maar het andere eten is ook voortreffelijk!
En dan arriveert alweer veel te snel mijn Ton.....om ons op te halen.

Marijke, het was een geweldige middag, wij hebben genoten. Dames van de activiteitencommissie, het was heel gezellig nu eens kennis te maken, volgens mij komt het helemaal goed voor het komende jaar!
Iedereen bedankt voor de gezelligheid! Het was weer TOP!
Op naar de volgende wandeling......

Ook in Herwen hebben Angel en ik genoten met onze familie. Deze zondag kan niet meer stuk. Pas om 23.30 uur zijn we terug in Wassenaar. Moe maar voldaan.

Klik op de titel voor het openen van het fotoalbum en geniet mee met ook nog heel veel foto's van Lex erbij......
En kijk op de web-site van
  • 't Vijfspan
  • voor nog een verslag met foto's.