Angel of Wassenaer

DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND
In dit dagboek van een herdershond staan de belevenissen van onze Oud Duitse Herdershond Angel
Kijk in 't archief, of helemaal onderaan deze web-log, hoe het allemaal in oktober 2004 is begonnen!
Vanaf 1 januari 2007 start Angel's WEB-SITE: www.angelofwassenaer.nl

woensdag, oktober 18, 2006

Ivar hier op bezoek

Herfstvakantie, dat wil zeggen, even geen school en gezellig samen dagjes uit en of iets ondernemen.Een middagje strand misschien?
In het midden en oosten van Nederland is de herfstvakantie begonnen. Als Marijke en ik een middagje strand afspreken dan is het hier in het westen heerlijk zonnig en warm, daar doen we het voor. Marijke heeft er wel zin in. Samen met zoon Mattijn en Oud Duitse Herder Ivar pakken ze de trein deze kant op. Ivar heeft een eigen web-site:
  • Kijk op Ivar

  • Woensdagmorgen vroeg stuur ik een sms naar Marijke want laat het nu net deze ene dag regenen. Geen probleem, wandelen doen we toch met de hond.

    Angel heeft er weer totaal geen problemen mee als er voor haar toch wel vreemde mensen door de garage de achtertuin in komen en zelfs een hele grote hond bij zich hebben. Even kennismaken in de tuin dus. Samen rennen ze heerlijk een paar rondjes om Bo haar graf.
    We eten een hapje om daarna natuurlijk direct naar het strand te vertrekken. De honden samen in de achterbak gaat prima.

    Image Hosted by ImageShack.us
    Het is weer heerlijk op het Wassenaarse strand. “Wat ruikt het lekker!" zucht Marijke.
    De honden draven en draaien om elkaar heen. Ivar wil heel graag Angel toch even op haar rug hebben en Angel? Verblikt of verbloost niet. Wordt er niet warm of koud van.
    Ivar blijft proberen en Angel blijft, soms met hoge piepjes, van zich af ‘snauwen’ zoals een meid dit kan doen. Wie is hier nu sterker en staat er hoger op die ladder? Angel laat zich niet het kaas van het brood eten, ze zijn duidelijk aan elkaar gewaagd.
    Overigens valt er geen onvertogen woord.
    De weersomstandigheden vallen gelukkig mee. Even een druillerig buitje, maar het is wel warm. En uiteindelijk blijft het gewoon droog!
    Heel leuk om te zien is toch wel weer dat Angel ook Mattijn en Marijke meteen tot haar roedel rekent. Als Mattijn op een zandbank loopt, een eindje bij ons vandaan, dan wordt er duidelijk geherderd. Angel houdt hem perfect in de gaten en kijkt steeds tegen hem op.
    Voldaan keren we huiswaards, Mattijn z’n voeten zijn nog net niet doorweekt.

    Nog even bij kletsen op de veranda want het is niet koud. En zo heb ik niet meteen het hele Wassenaarse strand in de huiskamer liggen.
    Ivar strekt zich neer op Angel’s kussen en Angel gaat op haar andere bed liggen.
    Maar voor de foto natuurlijk even naast elkaar. Prachtig om te zien!

    Image Hosted by ImageShack.us
    Angel vindt het eigenlijk maar niets als ik Ivar met familie weer terug naar het station breng.
    Marijke en Mattijn, we hebben genoten, dank jullie wel voor deze gezellige middag.
    En Mattijn... je bent een kanjer, nooit geklaagd dat wij zo veel liepen te kletsen, als een ‘man’ droeg je je lot, samen met 2 kletskousen opgescheept te zitten.

    Klik op de titel voor de foto’s van deze middag!