Angel of Wassenaer

DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND
In dit dagboek van een herdershond staan de belevenissen van onze Oud Duitse Herdershond Angel
Kijk in 't archief, of helemaal onderaan deze web-log, hoe het allemaal in oktober 2004 is begonnen!
Vanaf 1 januari 2007 start Angel's WEB-SITE: www.angelofwassenaer.nl

woensdag, november 09, 2005

Dagelijks wandelen in De Paauw

Begin november 2005, Angel is nu bijna 15 maanden oud.
We lopen samen heel wat af. Bijne elke dag gaan we wel één of twee keer naar ’t park De Paauw en komen daar meestal de nodige vriendjes tegen.
Vooral Baloe, de zwarte broer van Jet is helemaal top. Wat kunnen ze rennen die twee. Het is echt heel mooi om te zien: Twee van die zwarte langharige Oud Duitse Herders samen achter elkaar aan. Net een kudde paarden, zoveel geluid gaat daarmee gepaard.
En als dan ook nog Victor, de Duitse Herder van bijna 1 jaar, verschijnt dan is het één groot feest. Wel duizend rondjes achter elkaar aan. Om helemaal dol van te worden.
Oude Willem, de grote Airedale Terrier, wordt helemaal vrolijk van al deze jonge honden om zich heen en begint mee te ‘dansen’. Uitkijken dat je geen kwak slijm op je kleren krijgt, want dat hangt regelmatig aan z’n bef.
Sep is een jonge Appenzeller Sennenhond en een klein beetje dominant.
Op de ochtend dat Angel haar HD en ED foto’s kreeg waren we hem tegengekomen in het park en was hij niet bij haar weg te slaan. Angel haar loopsheid was toch alweer even geleden.
Hij volgde ons helemaal tot de in/uitgang van het park en omdat we daarna de drukke A44 moesten oversteken zijn Angel en ik helemaal teruggelopen naar het park om hem aan te laten lijnen bij z’n vrouwtje.
Een paar dagen later hoorde ik dat Sep die zelfde middag thuis zomaar uit de tuin was ‘uitgebroken’ en op eigen houtje de A44 was overgestoken. Z’n baasje schrok zich een ongeluk en zag hem dwars door de rijdende auto’s naar de overkant rennen. (Die auto’s mogen op dat punt maar 50 km /u en rijden toch vaak heel veel harder). Sep moet die middag zeker een beschermengel hebben gehad want hij is weer heelhuids terug gekomen. Was hij op zoek naar Angel? Daar lijkt het wel op, hij stak namelijk precies de A44 over op de plek waar Ton en ik elke avond tijdens ons rondje met Angel de Rijksstraatweg (A44) oversteken.



In ’t park is Sep diegene die met alle reuen wel eens een ietsje ruzie kan maken. Hij is net niet de jongste, maar denkt dat hij het meeste recht van spreken heeft. En daar is niet iedereen van gediend. De hormonen gieren door z’n lijf en elke hond wil hij wel een keertje bespringen. Net als Angel altijd maar weer een stapje hoger op de ladder willen komen. Gewoon laten gaan, ze zoeken die rangorde onderling wel uit.
Angel geniet van al die reuen om haar heen en rent vrolijk verder met Sep, Baloe, Willem en Victor achter haar aan. Toevallig zijn haar meeste vriendjes reuen. Of lopen er alleen maar reuen in ’t park? Daar lijkt het wel op!

Park De Paauw 14 ha., met daarin het raadhuis De Paauw, waarvan de fundamenten uit 1543 stammen, het voormalige paleis van Prins Frederik der Nederlanden, broer van Koning Willem II. Het gebouw, sinds 1925 Raadhuis van de gemeente Wassenaar, is tijdens kantooruren uiteraard vrij toegankelijk, wandelpark met achter het raadhuis een grote vijver met spuitende fontein. Toegang gratis en bereikbaar vanaf Rijksstraatweg, Prinses Marielaan of Pieter Twentlaan.

Klik op de titel voor foto's van De Paauw