Angel of Wassenaer

DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND
In dit dagboek van een herdershond staan de belevenissen van onze Oud Duitse Herdershond Angel
Kijk in 't archief, of helemaal onderaan deze web-log, hoe het allemaal in oktober 2004 is begonnen!
Vanaf 1 januari 2007 start Angel's WEB-SITE: www.angelofwassenaer.nl

vrijdag, december 30, 2005

Hondengriep?

Half december laat Angel ineens de Henne hondenbrokken staan. Deze brokken eet ze toch veel beter dan ze ooit met het Farmfood en Brouwers Food heeft gedaan. Eindelijk was ze weer een klein beetje bijgekomen na de voedselintolerantie meting, hoewel haar gewicht blijft steken rond de 29 à 30 kg. (terwijl ze ooit 33 kg heeft gewogen)
Nu is ze al geen grote eter, maar enfin, we kijken het even aan.
Donderdag, vrijdag.....onderweg naar De Paauw eet ze wel gretig van het hoge gras, om het er thuis netjes in de gang weer uit te gooien. Buikpijn? Een virus? Wat zal het zijn?
Niet eten is niet poepen, er komt immers niets binnen. Ook de hondenkoekjes als beloning worden uitgespugd.

Via de wandelmeute mail hoor ik dat er een virus is toegeslagen bij de Dracc’s clan. Cassy is begonnen en Djarré en Caro nemen het over. Hevige diarrhee en overgeven. Een buikgriepje zoals ook wij mensen wel eens hebben? Maar dan wel erg heftig! De jongens maken zich grote zorgen. En Angel, die eet nog steeds helemaal niets! Slimme dame toch?
Ook Boy is aan het overgeven geslagen, maar gelukkig blijft het wel daarbij.
Naar Frankrijk neem ik voldoende brokken mee, maar die blijven onaangeroerd. Inmiddels is er al een hele dikke week verstreken....Morphee, ook al een slechte eter, neemt dankbaar de etensbak van Angel in beslag. En de door ons gekookte rijst met Chapon, ook die wordt door Morphee geleegd. Angel heeft er alleen een paar stukjes Chapon uit gevist. De trek was groter dan......want buiten zie ik dat ook zij nu getroffen is door diarrhee.
We kijken het toch nog maar even aan.
Woensdag de 28ste weegt Ton haar en blijkt ze nog maar 26 kg te wegen. Tja, als je bijna 2 weken niet eet, dan ga je je reserve’s aanspreken. Donderdagmiddag, na de wandeling in De Paauw eet Angel gelukkig ineens de bak weer leeg.
Heerlijk, eindelijk eet ze weer. Is het leed geleden?
Ik heb extra versvoer gehaald en meng dat nu samen met de Henne brokken, zo gaat de bak schoon leeg. Weer even een tussenmaaltijd ’s middags is ook niet verkeerd. We zullen die dame eens proberen wat vet te mesten.

Gelukkig zijn de honden van Albert en Rene ook weer opgeknapt. Er heeft kennelijk toch wel een behoorlijk virus geheerst!

Klik op de titel voor de foto's