Angel of Wassenaer

DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND
In dit dagboek van een herdershond staan de belevenissen van onze Oud Duitse Herdershond Angel
Kijk in 't archief, of helemaal onderaan deze web-log, hoe het allemaal in oktober 2004 is begonnen!
Vanaf 1 januari 2007 start Angel's WEB-SITE: www.angelofwassenaer.nl

maandag, december 12, 2005

Vlooien....... Vlooien????

Ja hoor, bijna hartje winter en we hebben een heuse vlooienplaag hier in huis.
Christophe, die eigenlijk altijd wel een poes in of op bed heeft, klaagt ineens over wat ‘pikjes’. Zijn dit vlooienpikken? Zijn die er dan in de winter?


Ton, onze graadmeter, merkt er nog helemaal niets van. Normaliter is hij diegene die bij de eerste tekenen al last krijgt, hij is zo ontzettend allergisch voor die krengen. Maar nee, geen reacties van Ton, dus... wie weet zijn het muggen of heeft Chris deze pikjes misschien bij iemand anders opgelopen? Hij is net een weekeind weg geweest met de jaarclub en daar was ook een paardenstal.
We hebben ooit een heuse vlooienplaag gehad op het moment dat we thuis kwamen na een maand vakantie. Was voor ons vertrek dus niet goed voorbereid en is ons daarna nooit meer overkomen. En dan nu, hartje winter? Kan me niet voorstellen....

Zaterdag zie ik toch ineens ook Angel zich nogal vaak krabben. Zou het dan toch? Die zwarte lange haren, daar zie je verdorie geen vlo in zitten. En er met die vlooienkam doorheen gaan is ook niet echt feest.
Zaterdagavond laat heb ik toch Sinjo maar even onder handen genomen: Allemachtig, hij heeft er wel 10, van heel klein tot goed volwassen. Ik heb nog een poeder staan, waarvan de houdbaarheid inmiddels is verstreken, maar dat kunnen die krengen toch niet lezen.
Overal poeder gestrooid en zowel Sinjo, Nala als Angel eens lekker bepoederd. Als een roze baby net uit bad. Angel was helemaal grijs en Sinjo heeft nog nooit zo hard gespind.

Zondag nogmaals met de vlooienkam erdoor, ook bij Nala, nou, we zijn er nog niet vanaf.
Het worden er al minder, maar toch.....

Dus vandaag de knip flink open getrokken en voor een heleboel geld weer een bus en ander vergif gehaald. Vanavond krijgt al onze levende have maar weer een shot Fipronil tussen de schouderbladen. Het huis is gesprayd en de bedden gewassen. Ik ben er maar druk mee!

Klik op de titel voor de poezen.