Angel of Wassenaer

DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND
In dit dagboek van een herdershond staan de belevenissen van onze Oud Duitse Herdershond Angel
Kijk in 't archief, of helemaal onderaan deze web-log, hoe het allemaal in oktober 2004 is begonnen!
Vanaf 1 januari 2007 start Angel's WEB-SITE: www.angelofwassenaer.nl

zondag, mei 07, 2006

Groeten uit Grollo

“Groeten uit Grollo”, die elpee van Cuby and the Blizzards ligt nog steeds op zolder.
Cuby hebben we helaas niet gezien, niet eens de muziek gehoord, hoewel? Ben wel 2 keer gebeld door dochterlief met een bepaald muziekje.

Enfin, Cuby of niet, het was toch de moeite waard!
Om 11 uur reden we weg en om 19 uur ’s avonds kwamen we er weer in. En dat voor een paar uur wandelen met je hond in Grolllo?
“Jullie zijn gek”, zeggen sommigen. En eigenlijk zijn we dat ook. Ruim 5 uur rijden voor maar 2 uur met je hond wandelen? Files en hollen of stilstaan onderweg? Ach, het zal de ODH gekte wel zijn.

Gerda, Iet en Rinko hebben een wandeling georganiseerd bij de zandvlakte van Grollo.
Er worden een heel aantal honden met leuke baasjes verwacht. Sommigen ken je van het ODH Forum en sommigen ken je al beter van eerdere wandelingen.
Op het ODH Forum had Anouk al voorgesteld allemaal een naambordje op te doen, geen gek idee Anouk, want soms ben je toch aan het piekeren van wie DIE er nu weer eentje is. En DIE bedoelen we dus de hond mee. Zoveel mooie en lieve honden bij elkaar en elke keer gaat het weer goed. Er waren eigenlijk maar 2 vreemde ‘eenden’ in de bijt, dat kon je soms even merken. (sorry baasjes). Geeft niet, uiteindelijk kwam alles toch steeds wel weer op z’n pootjes terecht.


Heerlijk was het om Albert en Rene even persoonlijk in de armen te sluiten en samen oprecht te treuren over het zo recente verlies van hun dierbare Caro. De grootste nachtmerrie van elke grote hondenlliefhebber en het overkwam hun Clan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik Caro vandaag zeker heb gemist. Het is echt toch wel even wennen want de Clan is nu niet meer compleet. En als je Djarré, Angel’s heerlijke zwarte 2lingzus, samen met Cassy ziet rennen, zij aan zij af en toe elkaar aan de bek likkend, dan geniet je met tranen in je ogen. Want ook zij zullen best wel een beetje de weg kwijt zijn, nu hun grote leider, King of the Clan hun is ontvallen.

De organisatie is opnieuw perfect, er staat drinken klaar en natuurlijk valt er geen onvertogen woord. Na de wandeling is er zelfs nog een versnapering met extra drankje, helemaal TOP geregeld Gerda, Iet en Rinko.
De wandeling van de volwassen honden, want daar lopen wij in mee, is heerlijk en ook het weer zit mee. (ik dacht dat het altijd alleen maar bij ons in het westen zo hard kon waaien?)
Loop een hele tijd op met Anouk en haar prachtige, altijd vrolijk lachende en vriendelijk kijkende, Chip. Ook Heavy mag er zijn en hij doet z’n naam echt eer aan, zwaar, log, hoekig met heel lang haar. Je moet er van houden en ik vind het prachtig, wat is hij een beauty! Angel weet ze trouwens wel uit te zoeken en heeft het soms even voorzien op Joetta. Eigenlijk wel heel grappig, want ook bij Jet en Balou, (alledrie uit hetzelfde J nest van AE) wil ze wel eens ‘plakken’.
Hartstikke leuk dat ook Ciska en haar mooie Kaya er zijn. Zij hebben het slim aangepakt en staan een dikke week op een camping in Markeloo. Maar gaan vanavond wel weer terug naar het zuiden. Voor Ronald en Saskia met hun jongste Stars: Aeyron, Celtic en Raptor, is het bijna een thuis wedstrijd. Natuurlijk daar ook lekker mee lopen (en zitten) kletsen. Nu ook eindelijk Boelo en Siena eens echt de hand kunnen schudden. En nog veel veel meer......Trouwens wat is Vala van Jemima werkelijk een prachtig zwart beertje. Eigenlijk zijn alle ‘beertjes’ uit het A, B en C nest van Ronald en Saskia beauty’s. En Barré, de enige echte zwarte ODH met hangende oren, is echt heel aandoenlijk, wat een scheetje! Ik raak er maar niet over uitgepraat.
Heb Rohan nog bevrijd van een vervelende doornstruik, die ver in z’n vacht zat gewikkeld.
Volgens mij moet ik straks toch even met m’n duim in de soda want daar zit nog een stukje doorn van Rohan.

Kortom, inmiddels kan ik wel zeggen dat we echt één grote familie aan het worden zijn met nog steeds allemaal dezelfde passie: Onze Oud Duitse Herder.
We hebben wederom ontzettend genoten en Angel niet minder. Maar goed dat ze helemaal zwart is, want dat waterfeestje in de modder en het moeras.......Cassy ging er zelfs helemaal in liggen. De enige welopgevoede hond was Chip, haha, want hij maakte alleen z’n voeten maar nat!
Gerda, Iet en Rinko, bedankt voor de organisatie en heerlijke middag!
Ton, lieverd, bedankt dat je weer het hele eind met ons bent mee gegaan!

Klik op de titel voor een paar foto’s uit Grollo.

Nog meer foto’s zijn te zien op onderstaande ODH sites:
Of DRACC's Clan
Of Shinji's Star
Onze hobby: Bandith & Baju
ODH Site van Kaya
Van t Hogeland: Joetta & Chico