Angel of Wassenaer

DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND
In dit dagboek van een herdershond staan de belevenissen van onze Oud Duitse Herdershond Angel
Kijk in 't archief, of helemaal onderaan deze web-log, hoe het allemaal in oktober 2004 is begonnen!
Vanaf 1 januari 2007 start Angel's WEB-SITE: www.angelofwassenaer.nl

zondag, april 02, 2006

Brand en verstikking

En dan heeft Angel's weblog ineens niet alleen maar leuk nieuws te melden, dat bewijst deze zondagmorgen.

Al vroeg wordt Ton uit bed gebeld door de commandant van de brandweer in Noordwijk.
The Grand is afgebrand en ze willen met spoed bouwtekeningen hebben. The Grand is de bar/ discotheek van Ton z’n jongste broer. Ik krijg nog te horen dat er gelukkig geen zware slachtoffers zijn gevallen en wacht eigenlijk wel met spanning op de terugkeer van Ton, die een beetje slaapdronken naar Noordwijk is vertrokken.

En dan word ik gebeld door Ton z’n zus. Het gaat naar omstandigheden goed met mijn zwager Hans en z’n vriendin, zijn zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen maar.......
Mijn schoonzus vertelt wat er allemaal precies is gebeurd, oh hemeltje wat vreselijk.
Beer, de Benner Sennenhund en de 2 poezen hebben de brand niet overleefd. Ze zijn door verstikking om het leven gekomen. Wat een ontzettend groot verdriet!! Hoe vreselijk!
Elke keer als ik er aan moet denken schiet ik vol.



Later vertelt Hans zelf dat ze alletwee toch wel heel erg veel "geluk" hebben gehad.
Met misschien toch duidelijke hulp van een beschermengel, die zo druk was met het beschermen van hun leven, dat hij misschien geen tijd meer had voor Beer en de poesjes?
Hans en Beer zijn samen bedwelmd geraakt bij de voordeur beneden, waarna Hans nu net de juiste kant opviel, tegen de buitendeur aan die openschoot. Hij heeft het gered! Beer was al te ver heen. Renske, die in paniek terug naar boven rende, kon hun eigen appartement niet meer in en is later in een (toevallig?) nog openstaand appartement op de 2de etage door de brandweer gered.

We beseffen terdege hoeveel geluk Hans en Renske hebben gehad, als zij niet wakker waren geworden.....
Maar het verlies van Beer en de poesjes?
Ik heb er geen woorden voor......


Onderstaande tekst stond in het Leids Dagblad.
NOORDWIJK-


The Grand en 19th Hole zijn niet meer. Een grote brand heeft de twee discotheken aan De Grent in Noordwijk zondagochtend verwoest. Even na vijf uur ontstond de brand. Door snel ingrijpen van een van de eigenaren, die in de appartementen boven de tent woonde, konden de ongeveer acht bewoners op tijd worden geëvacueerd.
Een bewoonster moest met een ladderwagen van de tweede verdieping worden gehaald. Een andere bewoner raakte gewond aan zijn been toen hij van de tweede verdieping naar een platje op de eerste verdieping sprong. Twee mensen zijn met ademhalingsklachten in het ziekenhuis geweest. Zij zijn weer thuis. Een hond overleefde de brand niet.


Rond half tien gaf de brandweer het sein brand meester. Over de oorzaak van de brand tast de brandweer vollededig in het duister. In de discotheken waren zo goed als zeker geen mensen meer aanwezig. Alle uitgaansgelegenheden op De Grent voldoen aan de brandweereisen. De beide discotheken moeten volgens de brandweer als verloren worden beschouwd. Ongeveer dertig omwonenden zijn opgevangen in de McDonald's aan de Hoofdstraat. Ook de kerk in de Hoofdstraat werd tijdens de zondagochtenddienst ontruimd, vanwege de rookontwikkeling in de omgeving.

De foto's uit het fotoalbum, gelinkt aan de titel, zijn gemaakt door www.112.bollenstreeknet.nl Kortsluiting in de draaitafel van de muziekinstallatie blijkt uiteindelijk de oorzaak te zijn van deze afschuwelijke brand.