Angel of Wassenaer

DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND
In dit dagboek van een herdershond staan de belevenissen van onze Oud Duitse Herdershond Angel
Kijk in 't archief, of helemaal onderaan deze web-log, hoe het allemaal in oktober 2004 is begonnen!
Vanaf 1 januari 2007 start Angel's WEB-SITE: www.angelofwassenaer.nl

zondag, april 09, 2006

Lente in de tuin

Alweer een week verder.
Moet zeggen dat er geen dag voorbij gaat of mijn gedachten vliegen terug naar afgelopen zondag.
Zo vaak hoor of lees je akkelige berichten. Daar sta je niet altijd bij stil omdat het je ‘deur’ voorbij gaat en dan opeens treft het je eigen familie.
En zo word je weer met je eigen benen heel hard op de grond gezet.
Niets is zomaar vanzelfsprekend.

Angel lijkt er weinig van te merken. Een hond leest geen krant en kijkt geen tv, hoewel.....
Gevoelens vlak je niet uit, Angel is heel aanhankelijk, luistert onzettend goed en is alleen maar heel lief voor mij. Ze doet zo haar best om mij te ‘plesanten’ dat het eigenlijk wel heel aandoenlijk is. Natuurlijk zal ze voelen hoe verdrietig ik af en toe ben.



Hoewel het ’s morgens nogal eens kan regenen en de wind nog steeds hard is, trekt elke middag de hemel open en kunnen we met deze strakke blauwe lucht toch al lekker buiten zitten. Angel poseert gewillig bij de eerste ontluikende knoppen in de tuin.




En vandaag komen we zowaar Balou en Elmo in De Paauw tegen. Balou heeft Angel haar frisbee geconfiskeerd en beschermt deze met z’n leven. Om af te koelen stapt hij steevast in de moddergeul naast de vijver. De frisbee wordt er zelfs in verstopt. Tot Angel dichterbij komt.
Balou brengt me elke keer die frisbee om te gooien, hij is er zo op gebrand dat Angel er niet tussen komt, dat hij in een onbewaakt ogenblik, zeer enthousiast, niet alleen in de frisbee hapt. Het bloed stroomt over m’n vingers. In m’n rechterhand en vingers zijn 6 flinke tandafdrukken te zien. Morgen maar even een tetanus injectie halen.....
Op de terugweg zien we weer die prachtige grote aalscholver boven in de boom, met z’n vleugels gespreid, drogend in de wind.

De wereld draait door.......
De zomer komt eraan.

Klik op de titel voor wat foto's van de tuin en het park.