Angel of Wassenaer

DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND
In dit dagboek van een herdershond staan de belevenissen van onze Oud Duitse Herdershond Angel
Kijk in 't archief, of helemaal onderaan deze web-log, hoe het allemaal in oktober 2004 is begonnen!
Vanaf 1 januari 2007 start Angel's WEB-SITE: www.angelofwassenaer.nl

dinsdag, mei 23, 2006

Lente of herfst?

Zo is het ineens lente, met ontluikende knoppen en heerlijk geurende bloesem.
Het hele park geurt en kleurt, tuinen liggen er prachtig bij, alles staat volop in bloei, iedereen is weer vrolijk en vriendelijk.
Dan, zoals vaker in het westen, krijgen we enkele dagen een harde storm en ligt het park bezaaid met een dik pak bloesem. Het lijkt wel sneeuw. Blijft er nog wel wat bloesem in de bomen achter?
Zo is het lente, met een heerlijk warm zonnetje. Zomerkleding komt weer tevoorschijn en iedereen loopt ineens lekker zonder jas, met blote voeten in de schoenen of slippers. Zelfs de stranden worden in badkleding bezocht. Mensen, de zomer komt eraan!
Zo ineens lijkt het wel of we de zomer hebben overgeslagen en beland zijn in de herfst.
Het is echt koud en stormachtig, met hele harde rukwinden. Regelmatig word je overvallen door flinke hoosbuien. Heel erg onvoorspelbaar en grillig dus deze meimaand.

Onvoorspelbaar... dat blijkt ook wel uit wat er allemaal is gebeurd deze maand.

Zo werden Albert en René getroffen door de plotselinge ziekte en het overlijden van hun prachtige Caro. De geplande vakantie in Denmarken werd tijdens Caro zijn herstel afgelast maar door het toch nog zo plotselinge overlijden van Caro is de Clan daarna alsnog op stap gegaan.

Gelukkig hebben ze in Denemarken nog enkele dagen kunnen genieten van het prachtige weer. Een kijkje op hun site laat zien hoé mooi het daar was: Of Dracc's Clan
Djarré is ook ‘klaargestoomd’ voor een nestje en de 1ste aanmeldingen voor een pup hebben ze al binnen gekregen: wordt Angel dus ‘tante’!
Deze week mogen ze genieten van weer even een reu tussen dames in: Grote broer Harley (van Angel en Djarré) logeert bij de Clan. Ook die foto’s en het verslag is weer geweldig!
En Caro.... hij geniet zeker weten vanuit het hiernaamaals met hun mee.

Zo werd onze computer getroffen door een storing in het besturingsprogamma.
Lastig omdat er heel veel hersteld moet worden en er ook nogal wat mail verloren is gegaan.
Zonder eletronica ben je tegenwoordig aardig onthand. Een dikke 2 weken lag alles hier plat met flink wat stess. Sommige bestanden moeten nog steeds hersteld worden.

Zo verhuisde m’n schoonmoeder van het verouderde verzorgingstehuis naar een spiksplinter nieuwe, veel grotere kamer in de nieuwbouw. En 6 dagen later vierde ze haar 89ste verjaardag!

Zo heb ik afgelopen weekeind een zeer interessante cursus gedaan. Werken en testen met een Bio Sensor. Met dit apparaat is Angel verleden jaar na onze grote vakantie op voedselintolerantie getest en nu kan ik zelf onderzoeken en testen. Kan wel een eigen praktijk beginnen....

Zo wordt Mimi as vrijdag 18 jaar, midden tussen haar eindexamens in! Hiep, hiep hoera, de rijlessen kunnen beginnen!


Zo is het vanmiddag eindelijk even droog met zelfs wat zon, halleluja!
Met auto, want die hondenfietskar die ik juist daarvoor zo graag wil hebben is er nog steeds niet, gaan Angel en ik weer eens een keertje naar de Wassenaarse slag. Het is echt maar 10 minuten rijden en de meeste tijd hebben we nodig voor de stoplichten in het dorp.
Heerlijk even uitwaaien aan het strand. Als ik nu die hondenfietskar heb, (heb een schitterende grote ‘mercedes’ gezien) dan hoeven we hiervoor geen auto meer te pakken en kunnen we veel vaker eventjes naar het strand. Of naar het Valkenburgse meer.
Bij de strand afgang komen we zowaar een oude zwarte Oud Duitse Herder tegen. Z’n baas staat helemaal perplex: Hem is al jaren verteld dat hij een wat stevige Groenendaeler heeft, maar zelf wilde hij dat nooit geloven. En nu ziet hij ineens een kopie, weliswaar ietsje kleiner, maar hij heeft dan ook een reu. Zijn zwarte ODH komt uit Frankrijk, is jaren geleden aan komen waaien en in het dorp daar noemde men hem: Le chien. (de hond!). Le Chien is uiteindelijk omgedoopt tot Lucien, want dat roept iets makkelijker.
Grappig hoe deze mensen na jaren uiteindelijk dan oog in oog staan met een ras waar ze nog nooit van hadden gehoord, maar waar hun hond wel vanaf stamt.
Angel en ik genieten van een uurtje strand.



De wolken komen alweer aan drijven, de weersverwachting is nog steeds niet zoals het zou horen in mei.....
Snel keren we huiswaards, voordat de zandstormen ons omringen.....

Klik op de titel voor een aantal strandfoto’s