Angel of Wassenaer

DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND
In dit dagboek van een herdershond staan de belevenissen van onze Oud Duitse Herdershond Angel
Kijk in 't archief, of helemaal onderaan deze web-log, hoe het allemaal in oktober 2004 is begonnen!
Vanaf 1 januari 2007 start Angel's WEB-SITE: www.angelofwassenaer.nl

vrijdag, mei 26, 2006

Mimi 18 jaar!

In al die 18 jaar heeft het op deze dag nog nooit zo erg en langdurig geregend.
Het regent en regent maar, de hele dag door. De hele wereld verzuipt.
Marylise, koosnaam Mimi, is vandaag 18 jaar en haar verjaardag vieren we eigenlijk elk jaar wel buiten in de tuin. Maar goed dat we dat vandaag niet zo gepland hebben. Tussen de eindexamens door komen tegen borreltijd een paar vriendinnen met ouders om even te feliciteren. En de eindexamens gaan natuurlijk gewoon door.

Om 12 uur wordt Mimi opgehaald voor haar 1ste autorijles. Die kan eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen! Door regen en wind instappen en eerst wat instructies over de auto en z’n eigenschappen. Daarna is het wat lastig wegrijden, zo langs de ‘snelweg’.

Gasgeven en remmen, de rest volgt later. Een kind van haar moeder en opa, da’s duidelijk, want af en toe moet er gas terug!

Door regen en wind gaan Angel en ik een rondje De Paauw doen. Ik ben weer eens incognito: volledig ingepakt in m’n bruine dominee’s waxjas tot op de grond met hoed op. Als we ons 1ste rondje gehad hebben komen we Vivian met Raffles en Boomer tegen. Raffles, de Rhodesian Ridgeback kan het heel goed met Angel vinden. Rennen en springen, achter elkaar aan. Samen is het altijd één groot feest. Dus we lopen nog een rondje mee. Ben tenslotte goed beschermd tegen die waterhoos.
Als we op de terugweg het bruggetje willen oversteken ziet Vivian net op tijd midden op de brug een bruidspaar staan, kennelijk bezig met de bruidsreportage. Daar gaan we ons niet langs wagen, met 2 van die vreselijk modderige honden, die vaak rakelings lang je heen denderen. Dus nog een rondje park en dat is dan ons 3de rondje.
Als we weer bij het Oude Raadhuis aankomen zien we van ver door de bomen heen nog steeds de prachtige witte bruidsjurk afsteken tegen het groen in de regen....midden op dat bruggetje. Tja, het regent en regent maar, de foto’s willen zeker niet helemaal goed lukken....
Dus nog een rondje park, gelukkig wel de laatste nu.
Als Angel en ik na bijna 2 uur thuis komen is Angel werkelijk doorweekt. En ik? ben nog helemaal droog, lang leve m’n lange waxjas!
Eigenlijk komt het voor Angel wel heel goed uit dat we zo lang hebben gelopen, ons 18 uur loopje slaan deze keer vast over.....

Rond 17 uur komt de eerste visite en al snel druppelt het huis toch wel vol.
Even spits uur en dan wordt het gezellig. Heel verrast is Mimi als ook mijn zus en zwager helemaal uit Herwen langs komen en als ook m’n schoonzus vanuit school even langs komt. Echt feest!!
Mijn moeder heeft het hier gisteren al gevierd, zij is vanmiddag met de TGV naar la douce France vertrokken en inmiddels goed aangekomen. Morgen trouwt nl. onze Franse neef Sébastien in besloten kring!


Ondanks de vele regen was het toch nog een heel gezellige dag.
Dik tevreden sluiten we 26 mei af en meimer ik nog even over 18 jaar geleden:
Lag ik in het ziekenuis bij te komen van een 4 weken te vroeg geboren meisje met een geboorte gewicht van nog net geen 5 pond, afzakkend naar de 2250 gram waardoor 8 voedingen per dag noodzakelijk was. Maatje 50 was nog veel te groot.

Klik op de titel voor een paar statiefoto’s met Angel