Angel of Wassenaer

DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND
In dit dagboek van een herdershond staan de belevenissen van onze Oud Duitse Herdershond Angel
Kijk in 't archief, of helemaal onderaan deze web-log, hoe het allemaal in oktober 2004 is begonnen!
Vanaf 1 januari 2007 start Angel's WEB-SITE: www.angelofwassenaer.nl

vrijdag, juni 02, 2006

Dagelijkse wandeling in De Paauw

Natuurlijk wandelen Angel en ik nog steeds elke dag wel 2 keer in De Paauw. En nu het nog langer licht blijft kunnen we zelfs ons avond rondje daar rondscharrelen. Nee, de avondwandeling tussen 21 en 22.00 uur lopen Ton en ik steevast een andere route, langs de noordkant van Wassenaar. Ook die route is groen en parkrijk.

Zolang Angel niet loops is blijft het overdag in De Paauw toch wel heerlijk vertoeven.
En meestal zien we dezelfde vriendjes, we zijn immers allemaal gewoonte dieren. Met uiteraard vaak dezelfde baasjes die je zo ook al beter leert kennen.
Alle honden die we tegen komen zijn leuk, met eigenlijk niemand valt er een onvertogen woord. Angel daagt heel graag uit voor een rondje rennen.
Heel soms komen we Snoet tegen, alleen met deze langhaartekkel kan Angel nog wel eens ‘mopperen’. Natuurlijk zijn er altijd honden die niet in zijn voor een rondje om de boom en een spelletje ‘uitdagen’, daar loopt Angel dan ook gewoon langs. Maar de meeste honden zijn wel in voor een jaag en renspelletje en dan zijn de rondjes De Paauw één groot feest!
Raffles is haar allergrootste vriendin en Gijs haar allergrootste vriend. Willem en Balou zijn grote favorieten maar die zien we niet dagelijks. Ook Victor is nog steeds leuk, hoewel hij behoorlijk sterk is geworden en Angel soms met het nodige ‘gemopper’ op haar rug gooit als ze te dicht bij z’n stok komt. Hij heeft haar onlangs zelfs al ‘stoeiend’ de vijver in gerold.
Als we Marrie tegen komen met haar roedel, waaronder de jonge opgroeiende Groenendaeler Ravie, dan is het ook feest. Schitterend om ze zo achterna te zien rennen en jagen. Haico haar Terveurense Herder is het er niet altijd mee eens en wil Ravie nog wel eens bij zich houden. Maar Marrie heeft hem zo goed onder appèl, dat hij daar geen kans voor krijgt.
Elke keer weer geniet ik ervan hoe Marrie haar honden zo perfect onder de duim heeft. Tja, je bent trainster bij KCRijnland of niet, maar toch....Stiekem denk ik dan dat ik dat bij Angel ook zo graag wil. Nog even verder trainen dus met die klikker.


Tussen de regenbuien, vlagen zonneschijn en harde wind door neem ik weer eens het fototoestel mee en maken we een paar mooie foto’s op het grote veld. Als er weer een bui losbarst, dan schuilen we tussen de rodondendrons.


Zodra we uit de rodondendrons tevoorschijn komen zien we Gijs op het veld. En dan kan Angel haar uitje helemaal niet meer stuk.

Klik op de titel voor het openen van het album.