Angel of Wassenaer

DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND
In dit dagboek van een herdershond staan de belevenissen van onze Oud Duitse Herdershond Angel
Kijk in 't archief, of helemaal onderaan deze web-log, hoe het allemaal in oktober 2004 is begonnen!
Vanaf 1 januari 2007 start Angel's WEB-SITE: www.angelofwassenaer.nl

zondag, juni 25, 2006

Loops

Het is weer zover, onze dame is weer loops!
22 maanden oud en voor de 4de keer loops. Net 5 maanden na de vorige keer. Angel houdt er nog steeds een ritme van precies om de 5 maanden op na. Dit betekent dat we eind november haar 5de loopsheid verwachten en als ze dit ritme inderdaad aanhoud ze mogelijk bij de 6de loopsheid, eind april 2007, gedekt gaat worden. Dan is onze dame 2,5 jaar oud en heeft ze een prachtige leeftijd voor het krijgen van een nestje.

Met een loopse Angel naar De Paauw zullen we al die reuen maar niet aandoen. Want er lopen daar best wat flinke ‘mannetjes’ rond. Tjee, die dagelijkse wandeling mis ik nu al!
Dus de alternatieve route richting Voorschoten langs de kroondomeinen van de Koningin of een stukje verder en met de Cabrio op pad. En af en toe lekker afkoelen aan het Valkenburgse Meer.


Elke avond lopen we gedrieen, Ton, Angel en ik, langs de noordelijke parken van Wassenaar.
De parken lopen bijna in elkaar over waardoor we eigenlijk maar één straat over hoeven te steken. En zo kan Angel deze route helemaal los mee lopen. Er liggen nogal wat dennenappels die door Angel gretig geapporteerd worden. En maar sporadisch krijgen we ‘bezoek’ van andere honden, kennelijk is het voor een aantal baasjes misschien net iets aan de late kant?

In elk geval genieten wij elke avond weer van deze wandeling! Heerlijk, zo is het net of je er eventjes helemaal tussen uit bent.

En meestal zijn we rond de schemering weer thuis.

Kijk en geniet met onze avondwandeling mee door op de titel te klikken.