Angel of Wassenaer

DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND
In dit dagboek van een herdershond staan de belevenissen van onze Oud Duitse Herdershond Angel
Kijk in 't archief, of helemaal onderaan deze web-log, hoe het allemaal in oktober 2004 is begonnen!
Vanaf 1 januari 2007 start Angel's WEB-SITE: www.angelofwassenaer.nl

zaterdag, juli 29, 2006

Château de Chigy

Château de Chigy is een kastelen camping. Het Château is werkelijk prachtig om te zien. Echt imponerend! En de omgeving is geweldig om te zien. Wat een uitgestrektheid!

Het Château ligt boven, beneden in het dal ligt het plaatsje Luzy. Met een werkelijk prachtig glooiend landschap er om heen. Het lijkt inderdaad "the sound of music" wel.
Ton fietst elke dag met z’n racefiets in ongeveer 10 minuten naar beneden om daar heerlijk meergranenbrood te halen. Op de terugweg, de berg is ongeveer 3 km lang, doet hij er bijna 30 minuten over, zo steil omhoog gaat hij dan!

Het Château heeft 2 etages, de begane grond en de eerste verdieping zijn voor eigen gebruik. Bij aankomst boek je daar ook in bij de receptie. De 2de verdieping heeft een aantal apartementen die verhuurd worden. De torenkamer heb ik met eigen ogen aanschouwd, wauw, wat is dat een ontzettend gaaf appartement met 2 slaapkamers, een open keuken, een redelijk zit en eetgedeelte, aparte badkamer met toilet en waarvan de ouderslaapkamer in de toren staat. Het lijkt wel een bruidssuite uit de tijd van “Braveheart”.


Aan de zijkanten van het Château liggen de stallen. Bij binnenkomst wordt de linkerkant ook gebruikt als receptie om uit te boeken, er is een klein simpel winkeltje, de kinderclub wordt er gehouden en er is een prachtige bar met eetgelegenheid. Daar kan ook eten afgehaald worden.
De dochter van eigenaresse Noëlle heet Sabrina en heeft het beheer van de bar. Bij haar regel ik steeds het gebruik van de telefoon. Heel makkelijk om daar af en toe s’avonds even via de vaste lijn de kinderen thuis te bellen. Mijn mobiel heeft soms wat problemen met het bereik, het dorp beschikt namelijk nog niet over een zendmast. Sabrina spreekt alleen Frans en wat Engels. Maar Noëlle komt uit Nederland en voor de mensen die moeite hebben met de Franse taal is dat heel praktisch.

Voor nog meer imponerende foto's even op de titel klikken.