Angel of Wassenaer

DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND
In dit dagboek van een herdershond staan de belevenissen van onze Oud Duitse Herdershond Angel
Kijk in 't archief, of helemaal onderaan deze web-log, hoe het allemaal in oktober 2004 is begonnen!
Vanaf 1 januari 2007 start Angel's WEB-SITE: www.angelofwassenaer.nl

donderdag, juli 27, 2006

Het grote meer

In het grote meer zwemmen karpers, meervallen en nog veel meer vissen. Er wordt stevig gevist. Hoe komt het toch dat het bijna altijd mannen (of jongens zijn?). Hebben vrouwen dit niet geleerd? Nou ja, IK lees liever een goed boek!
De kant van het grote meer is op de meeste plaatsen redelijk slijl en je kan hier niet zomaar het water in. Angel heeft daar ook totaal geen behoefte aan.
Op sommige plekken loopt het wat af waardoor ze net even wat kan drinken.


Het grote meer wordt twee wekelijks gecontroleerd of het veilig is om te zwemmen, maar tussen karpers en meervallen zwemmen? Angel begint er in elk geval niet aan.

Onlangs nog is er een meerval gevangen. Men dacht eerst dat de haak gewoon vast zat maar nee hoor. Is een half uur bezig geweest de vis op de kant te krijgen. Het visje was ruim 1.60 meter, tjee, zo lang ben ik ook! En wat het gewicht was blijft gissen, want de weegschaal ging niet verder dan 25 kg.
Toch wel heel leuk als je zo een kanjer aan de haak hebt geslagen.

Het gezin uit Wassenaar met het hondje Boris is speciaal nog een weekje teruggekomen naar deze camping voor het vissen. Stonden eerst op een andere camping met veel kleinere plaatsen, maar de jongens wilden zo graag hier naar toe. Dat zijn echte vissers en staan daar ook heel vroeg voor op. Grote meelballen worden er gemaakt en ik heb nog nooit zoveel lege blikken mais gezien. Die eet is ’s avonds wel eens bij een lekkere mediterane salade, maar nee hoor, volgens de jongens is het visvoer.
Als ze in het grote meer gaan vissen en Ton en ik ’s middags even een kijkje nemen, dan hebben ze al meer dan 30 karpers gevangen. Foto’s ervan maken en weer keurig terug het meer in. Zoals een echte sport visser!


Angel komt bij het grote meer Rover tegen. Ondanks de hitte razen ze even uit. Volgens mij mist Angel dit toch wel, ze vindt het echt heerlijk dat ze weer eens even lekker kan rennen en dollen met een andere hond.

Klik op de titel voor de rest van de foto's.