Angel of Wassenaer

DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND
In dit dagboek van een herdershond staan de belevenissen van onze Oud Duitse Herdershond Angel
Kijk in 't archief, of helemaal onderaan deze web-log, hoe het allemaal in oktober 2004 is begonnen!
Vanaf 1 januari 2007 start Angel's WEB-SITE: www.angelofwassenaer.nl

zaterdag, juli 08, 2006

Op weg naar La Douce France

Omdat Bernard zondag jarig is en speciaal heeft gevraagd of we toch zaterdag al willen komen om z’n verjaardag met de familie te vieren, besluiten we de zaterdag dus toch maar te vertrekken.
Met Caravan wil ik nog wel eens te hard rijden, maar helaas, iets harder dan 100 is toch de limiet.
Om 16 uur is alles ingepakt en vertrekken we, Mimi hier achterlatend. Vreemd hoor.
Voor het eerst zonder kinderen camperen is wel wat onwennig en zelfs met inpakken is dat al te merken. Ineens blijft er ruimte over: Neem ik daardoor dan toch weer te veel mee?

Angel helemaal blij en opgewonden valt achter in de auto al snel in slaap. Ze heeft de gehele achterbak voor zichzelf alleen. De hele reis ligt ze te slapen of te doezelen, alleen bij de Péage komt ze even overeind.
Als we een plasstop houden mag Ton het laatste stukje rijden. Angel is gelukkig niet meer zo lastig met plassen op vreemde plaatsen en plast direct op commando.
Zonder Caravan rijden we deze afstand naar La Croix st Ouen in ongeveer 4 uur, met Caravan gaan we van bijna 6 uur uit. Maar de weergoden en de verkeersgoden zijn ons welgezind: geen files en om 21.15 zijn we aan. Ik heb zeker weer eens laaggevlogen!?


Bernard maakt de BBQ paraat! Heerlijk met de hele familie aan de BBQ! Wat is het warm! Angel vindt haar draai wel, hoewel ze het moeilijk heeft met al die katten in huis. Ook met kleine Morphee kan ze het niet altijd meer zo heel goed vinden. Angel is voor Morphee veel te wild en onbesuisd en probeert steeds een stukje hoger die ‘hondenladder’ te beklimmen. Morphee, veel ouder en dominant vindt dat geen goed idee.
Zondagmiddag eten we langdurig (op z’n Frans natuurlijk) met familie en vrienden heerlijk buiten op het bordes.We blijven hier gezellig een paar dagen om de top drukte op de wegen te mijden en vertrekken pas dinsdag 11 juli door naar camping Château de Chigy in de Morvan-Bourgonje.