Angel of Wassenaer

DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND
In dit dagboek van een herdershond staan de belevenissen van onze Oud Duitse Herdershond Angel
Kijk in 't archief, of helemaal onderaan deze web-log, hoe het allemaal in oktober 2004 is begonnen!
Vanaf 1 januari 2007 start Angel's WEB-SITE: www.angelofwassenaer.nl

zondag, februari 19, 2006

ODH wandeling in Zeewolde

Vroeg uit de veren want er staat weer een ODH wandeling op het program.
Een nieuwschierige blik naar buiten leert dat het er grijs en bewolkt uit ziet. Maar geen druppels te zien gelukkig.
Een kort rondje met Angel, samen ontbijten en de auto klaar maken voor vertrek.
Zakdoekje om en daar gaan we weer. Op naar Zeewolde.
De vergeten handdoek van Rene en Albert ligt al achter in de auto klaar.
Baasjes van Oscar en Rajan hebben deze keer de wandeling georganiseerd.
Na een vlotte reis, waarbij we maar een klein stukje omrijden omdat ik als begeleider weer eens niet oplet, komen we bij het Erkemederstrand aan.
Het dikke wolkendek wordt al dunner en dunner, soms komt er zelfs een spoortje zon doorheen. Weergoden...bedankt!
Jolanda en Leo de baasjes van Rajan en Sonja en Dick de baasjes van Oscar zijn er al. Er staat zelfs koffie en thee klaar! Een heleboel baasjes worden herkend en begroet.


Ja, zelfs de honden ga je al makkelijker herkennen.Grote zwarte Oscar met een blauwe halsband, Rajan altijd met stok, zwarte Kajo met zwarte halsband met randje, Caro, Cassy en Djarré altijd wel bij elkaar in de buurt en alledrie een blauwe penning. Boy, de grote broer van Angel herken je ook meteen. Shinji, net een stevige zwarte beer met rechtopstaande oren. Halfzus Robin is er ook, net zo slank en fier als Angel. En zwarte Kris, wat heeft hij een mooie ‘tatoo’ op z’n tong. Het lijkt wel een klavertje 4! Een tong van geluk!
Leuk om Didier en Enjoy met hun baasjes in levende lijve te zien en te spreken. En Chintau met zijn baasjes. Kes is er met Marjan. Eigenlijk teveel om allemaal op te noemen....
En natuurlijk niet te vergeten.....die kleine broer en zus uit het B-nest van Marjan.
Zwarte Bold en zwarte Jenna, wat zijn ze nog klein en zacht. Zo schattig, echt poepies die twee zwarte beertjes met al rechtopstaande oren. Zo zag Angel er ook eens uit. Oei, wat groeit dat toch hard. Over hard groeien gesproken....Cliff is met Karin en Jan meegekomen uit Duitsland. Een echte grote volle Duitse Herder langhaar en net 1 jaar oud. Hij was eens een heel klein schriel herdertje. Wat een imposante hond is hij geworden. Zeker van roedelgenoot Sultan (papa van Angel) afgekeken?


Ach..... alle honden en baasjes zijn leuk en allemaal hebben we maar één passie, onze Oud Duitse Herder.

Kijk Angel en Djarré eens samen: Een heuse zwarte tweeling, zelfs met hun voorpoten staan ze gelijk! Wat een span.

Albert wil Angel wel even lenen, hij is helemaal gevallen voor zwart! En zeg nu zelf, ze zijn ook wel heel mooi, deze dames van Marjan's meute.


De puppen blijven bij het Paviljoen ‘de Jutter’ en de grote honden gaan lekker een heel eind lopen. Lopen?.... lopen.... rennen en jagen is wat ze doen.
Angel, die normaliter altijd wel een slachtoffer vindt om aan vast te ‘plakken’ is nu zelf het slachtoffer. Oscar heeft z’n zinnen op haar gezet! Die prachtige grote Oscar wijkt niet van haar zijde. Goede keus Oscar! Maar helaas, halfbroer en halfzus gaat niet op, die paar pogingen haar te bespringen lopen gelukkig op niets uit. Soms bemoeit broer Boy zich ermee, soms zit Robin ertussen, want Angel kent haar en zoekt haar ook steeds op.
Het Erkemederstrand is geen strand zonder water en zand, nee hoor, de honden nemen met regelmaat een duik in het meer. Wat een prachtige omgeving!

Aan het eind van de wandeling komt iedereen bij elkaar bij het strandpaviljoen ‘de Jutter’.

Angel mag mooi poseren naast de imposante Cliff. Wat een beauty! Zou het ooit wat worden tussen die twee? Angel aan hem uithuwelijken? Hoeveel bedraagt de bruidsschat?
Ik houd het heel stiekum in mijn achterhoofd. Cliff staat echt nog steeds bovenaan in Angel haar balboekje genoteerd als begeleider bij het debutantenbal!!

We hebben echt weer volop genoten.
Dick, Sonja, Leo en Jolanda, bedankt voor deze weer heerlijke middag!
Jullie hebben het prima georganiseerd.

In de auto op weg naar huis, valt niet alleen Angel in slaap. Pas bij Sassenheim word ik wakker, helemaal ‘rozig’ komen we thuis. Waar het koud, mistig en zwaar bewolkt is. En achterin de auto ligt nog een handdoek..... van Caro, Cassy en Djarré.

Klik op de titel voor nog veel meer mooie foto's

1 Comments:

At 6:51 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hallo Marja,
Wat een mooi stuk heb je geschreven. Zoveel honden als jij bij naam kent.... ongelooflijk. Mooi verhaal. Volgende keer maar eens langer spreken, leer je mij de honden uitelkaar houden hun en namen van buiten leren? ;-)
Echt heel leuk je impressie!

 

Een reactie posten

<< Home