Angel of Wassenaer

DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND
In dit dagboek van een herdershond staan de belevenissen van onze Oud Duitse Herdershond Angel
Kijk in 't archief, of helemaal onderaan deze web-log, hoe het allemaal in oktober 2004 is begonnen!
Vanaf 1 januari 2007 start Angel's WEB-SITE: www.angelofwassenaer.nl

maandag, juli 31, 2006

De buren vertrekken

Zondagavond lijkt er ineens een einde te zijn gekomen aan de hittegolf.
Om 23.00 uur barst het onweer los en duurt maar voort. Regen, regen en nog eens regen, met bakken uit de hemel. Was ook wel heel hard nodig, want Noëlle vertelde mij dat het al meer dan 6 weken niet had geregend. Voor ’t eerst hebben we een plu nodig om het sanitair te bezoeken. De voortent blijft gelukkig droog, hij staat strak genoeg om ook geen waterzakken te krijgen gelukkig. Angel ligt daar tenslotte in haar cabrio.
Wat een natuurgeweld, donder en bliksem volgen elkaar op. Er komt geen einde aan.
Angel slaapt rustig verder ofdat er geen vuiltje aan de lucht is. Wat een makkie toch!
Om 1.30 uur houden Ton en ik het voor gezien en duiken we ook ons bedje in. Om 4 uur ’s nachts hoor ik eindelijk dat het geweld wat afzakt. Eén onweersbui... volgens mij waren het een heel aantal buien achterelkaar. Wat een hemelstorm was dit!

Vanmorgen is het droog als we opstaan, maar tijdens het ontbijt begint het opnieuw te regenen. Tjee, ofdat het gisteren nog niet genoeg geregend had.
Ton is toch op de fiets naar het dorp vertrokken en is niet eens heel erg nat als hij gewapend met vers brood weer terug komt.
Voor de buren zit het er weer op. Ze vertrekken morgenvroeg maar pakken vandaag de tent al in. Gelukkig kunnen ze daar de hele dag over doen, want een natte tent inpakken is niet fijn. Vannacht slapen ze in het kasteel om dan dinsdag zonder enig oponthoud weer huiswaards te keren.Wat een slim idee!
Zo vertrek je wel lekker ontspannen!

De buurkindertjes zijn helemaal vol van het kasteel en raken er niet over uitgepraat. “Of de buurvrouw ook even mee komt de kamers bekijken”. Nou vooruit dan maar.
Het appartement is werkelijk fantastisch. Grote kamer met open keuken en een ruim zit/eet gedeelte. Twee aparte slaapkamers, waarvan de ouderslaapkamer in het torentje, helemaal rond. Werkelijk een beetje onwerkelijk. Echt geweldig!

Klik op de titel voor de rest van de foto's